ALMELO - Heracles Almelo had vrijdagavond geen enkele moeite met ADO Den Haag. Twee treffers voor rust van Everton zetten Heracles op het spoor van de derde seizoenszege, waarna Ricky van den Bergh na rust het duel op slot schoot: 3-1.

De gasten kwamen in de wedstrijd tot welgeteld een serieus schot op doel.

Heracles

De thuisclub, die een week eerder in de derby tegen FC Twente pas tegen de eerste seizoensnederlaag aanliep, was vanaf de start de bovenliggende partij. Veel kansen leverde het niet op, maar Heracles speelde constant op de Haagse helft.

Na een klein kwartier zette Everton zijn team verdiend op voorsprong. Van den Berghs corner werd bij de eerste paal verlengd door Willy Overtoom, waarna de kleine Braziliaan van Heracles vrij kon inkoppen.

Luttele minuten later had Heracles kunnen uitlopen, maar eerst stuitte Darl Douglas op doelman Robert Zwinkels en in de nastoot mikte Van den Bergh van dichtbij net naast.

Daarna werd het spel van de Almeloers slordiger, waardoor ADO wat onder de druk vandaan kwam. Van den Bergh ontsnapte bovendien aan een tweede gele kaart, toen hij zijn tegenstander van achteren aantikte. Scheidsrechter Van Boekel spaarde de middenvelder.

Daar had Heracles geluk mee, want vlak voor rust zette diezelfde Van den Bergh met een slim passje Everton vrij voor het doel. Zijn uithaal uit de draai was onhoudbaar voor Zwinkels. Het betekende Evertons derde seizoenstreffer.

Wetzel

Andre Wetzel probeerde in de rust met het inbrengen van Wesley Verhoek en Hursut Meric, een week eerder tegen Volendam als invaller nog de smaakmaker aan Haagse kant, iets te forceren. Het hielp bitter weinig, aangezien ADO er amper in slaagde de bal in de ploeg te houden. Ook was er geen srake van iets wat op een aanvalsopbouw leek.

Heracles hield het veldoverwicht met speels gemak vast en na ruim een uur zorgde Van den Bergh al voor een definitieve beslissing door een fraaie aanval af te ronden. Daarmee was het Haags verzet definitief gebroken en kon Heracles het duel op haar gemak uitspelen. In de slotfase deed Csaba Horvath koppend nog wel iets terug.