AMSTERDAM - Ajax is niet van plan supporters thuis te laten voor de uitwedstrijd tegen PSV in april. Dat heeft de directie van de Amsterdamse voetbalclub vrijdag meegedeeld aan de Eindhovenaren.

PSV liet donderdag weten dat Ajax-fans niet welkom zijn, na wanordelijkheden tijdens de laatste ontmoeting in het Philips Stadion. Ajax is van mening dat dat besluit ongegrond is en dringt erop aan op korte termijn overleg met PSV te voeren.

Volgens PSV vernielden fans tijdens de wedstrijd een deel van de scheidingswand rondom het bezoekersvak, waarna een grote groep Ajax-aanhangers door het ontstane gat heen ging.

Daarbij gooiden ze voorwerpen richting PSV-supporters, stewards en medewerkers. Ook werd er ander gewelddadig gedrag vertoond. Hierdoor raakten enkele PSV-stewards en supporters gewond.

Overleg

De clubleiding van Ajax ontkent dat de beslissing donderdag in goed overleg is genomen, zoals PSV beweerde. Volgens een verklaring van Ajax heeft de clubleiding PSV donderdag laten weten pas vrijdag intern en extern overleg te kunnen en willen voeren, om nadien een reactie aan PSV te geven. Ajax zegt eerder al aan PSV te hebben gemeld niet met het voorstel te kunnen leven.

Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven is donderdag niet bij de besluitvorming van PSV betrokken, zo liet zijn woordvoerder vrijdag weten. Wel voerde PSV eerder overleg met de burgemeester over de situatie.

Supporters van PSV zijn zondag 16 november wel welkom in de Amsterdam ArenA, wanneer beide clubs elkaar voor het eerst dit seizoen in de competitie treffen.