NIEUWEGEIN - Merel Mooren zet haar beachvolleybalcarrière voort met Marloes Wesselink. De speelster moest op zoek naar een andere partner omdat Rebekka Kadijk haar loopbaan heeft beëindigd.

Wesselink vormde tot augustus een duo met Marleen van Iersel. Na vier jaar besloten ze ieder hun eigen weg te gaan.

Mooren en Wesselink sluiten zich aan bij Beach Team Holland. Ze gaan trainen onder de Australische coach Victor Anfiloff. De twee hebben de intentie om samen de Olympische Spelen van Londen in 2012 te halen.

Vertraging

In de aanloop van hun samenwerking zullen Mooren en Wesselink wel wat vertraging oplopen. Mooren ondergaat zondag een operatie aan de rechterschouder. Bij een MRI-scan is een ingescheurde pees geconstateerd.

Ze verwacht in april weer helemaal fit te zijn. "Ik kom helaas niet onder een operatie uit. Het zwaartepunt zal meer achter in het seizoen komen te liggen", aldus Mooren.

Uitdaging

Mooren ziet het als mooie nieuwe uitdaging met Wesselink het internationale circuit in te gaan. "Ik vind het jammer dat Rebekka is gestopt.

Het is wel even omschakelen omdat ik een lange tijd met haar heb gespeeld, maar ik heb er zin in met Marloes aan de slag te gaan. Met haar sterke verdediging en mijn blok kunnen we een goede combinatie vormen. Qua persoonlijkheid klikt het ook."

Voordelen

Mooren wilde eerder met Kadijk niet in het Beach Team Holland stappen. Ze ziet hiervan nu echter de voordelen. "Twee jaar geleden kwam het voor ons te vroeg.

Nu is er meer duidelijkheid over het programma. Er staat iets goeds. Ook over de coach heb ik positieve verhalen gehoord."