AMSTERDAM - AZ-spits Moussa Dembélé moet door zijn knieblessure ook het thuisduel van zaterdag tegen FC Volendam aan zich voorbij laten gaan. Dat zegt trainer Louis van Gaal vrijdag op de website van de club.

De Belgische spits liep zijn kwetsuur vorige week op in aanloop naar de interland tegen Spanje en miste daardoor afgelopen weekeinde ook de uitwedstrijd bij De Graafschap.

Ook Gill Swerts is vanwege een hamstringblessure nog niet inzetbaar.

Schaars

Achter de namen van Stijn Schaars en Nick van der Velden staat nog een vraagteken. Aanvoerder Schaars liep eind vorige maand in het duel met Willem II een liesblessure op.

"Stijn heeft een terugval gehad en we moeten afwachten of hij zaterdag inzetbaar is", zei Van Gaal tegenover AZ TV. Van der Velden ging vorige week op de training door zijn enkel en is ook nog onzeker voor het duel met Volendam.

Lastige wedstrijd

Van Gaal verwacht een lastige wedstrijd tegen de nog puntloze hekkensluiter. "Volendam zal er alles aan doen om van de nul af te komen. Ik verwacht dat ze heel verdedigend zullen spelen. Dan is het voor iedere ploeg moeilijk om zo'n tegenstander te verslaan. Volendam verloor bijvoorbeeld uit bij PSV maar met 1-0 en dat was nog eigenlijk nog een mazzelgoal. We zullen zeer geconcentreerd moeten spelen."