HEERENVEEN - Clarence Seedorf kwam donderdag voor AC Milan niet in actie tijdens de wedstrijd in de UEFA Cup bij SC Heerenveen (1-3), maar de Nederlandse middenvelder had wel genoten van de tijd in Friesland.

"Het waren fantastische dagen, de mensen hier zijn echte voetballiefhebbers", zei hij op Radio 1 bij de NOS.

Seedorf werd in Friesland met respect behandeld. Van de toeschouwers kreeg hij woensdag bij de training en donderdag rondom de wedstrijd applaus. "Ze hebben mij persoonlijk, maar ook de rest van AC Milan warm en met klasse onthaald."

Riskeren

De oud-Ajacied kwam wegens lichte liesklachten niet in het veld. "De trainer vroeg het me een kwartier voor tijd wel, maar ik had geen warming-up gedaan. En om het dan te riskeren, dat vond ik te link. Ik ben nog niet 100 procent fit. Als het nodig was geweest en ik had een goede warming-up gehad, dan had ik kunnen spelen."

Seedorf was verbaasd over de grote belangstelling bij de training op woensdag, waar meer dan vijfduizend mensen kwamen kijken. "Dat heb ik in Japan wel eens meegemaakt, maar verder is het ongebruikelijk. Het geeft wel aan dat men hier erg van voetbal houdt. Heerenveen heeft een mooi stadion en er hing een bijzondere ambiance, die je niet overal meemaakt. Ik denk dat iedereen van deze dagen heeft kunnen genieten."

Seedorf blij met warm ontvangst