AMSTERDAM - De noodlijdende racestal Prost Grand Prix-Acer lijkt gered. Een groep Franse multinationals is bereid om zo'n 45 miljoen euro in de renstal van viervoudig wereldkampioen Alain Prost te steken. Dat meldt Planet F1 dinsdag.

Tot 15 januari heeft teambaas Prost de tijd om de financiering rond te krijgen om zo een faillissement te voorkomen. Prost Grand Prix staat momenteel voor 32 miljoen euro in het rood.

Prost had onlangs een positief onderhoud met een groep Franse investeerders. Het consortium, bestaande uit industriëlen en zakenmensen, liet blijken theoretische mogelijkheden te zien om de renstal te redden.

Prost onderhandelde eerder tevergeefs met een Arabische prins. De verwachte deal viel volgens de teambaas in duigen vanwege de aanslagen in New York en Washington (11 september).

Protest

Afgelopen vrijdag protesteerden medewerkers van het Franse F1-team bij het Franse minsterie van Industrie. De tweehonderd personeelsleden benadrukten dat het verlies van de Formule 1-technologie een groot verlies voor Frankrijk zou zijn. De bijeenkomst was buiten medeweten van Prost georganiseerd.

/DOSSIERFormule 1

/SPORTProblemen rond Team Prost