ST.PETERSBURG - De honkballers van de Tampa Bay Rays hebben donderdagavond (lokale tijd) de stand in de World Series gelijkgetrokken. De formatie uit Florida versloeg in het tweede duel Philadelphia Phillies met 4-2, waardoor de stand in de best-of-seven op 1-1 kwam.

Tampa Bay Rays bereikte zeer verrassend de finales van het honkbalseizoen. De club kan als eerste ploeg het kampioenschap veroveren één seizoen nadat het in de competitie het slechtse resultaat van alle teams boekte.

Alhoewel de thuisploeg al vanaf de eerste inning de leiding had, kwam de meeste dreiging toch van favoriet Phillies. De club uit Philadelphia kreeg in bijna elke slagbeurt goede scoringskansen, maar slaagde er niet in om de lopers op het thuishonk te krijgen.

Te hard

"Ik maak me zorgen over het slaan wanneer we een honk bezet hebben", keek Phillies-manager Charlie Manuel. "Ik heb het idee dat we iets te hard ons best doen."

Tampa Bay stond na twee innings op 3-0 en breidde die voorsprong in de vierde slagbeurt uit naar 4-0. Het duurde tot de achtste inning voordat de gasten uit Philadelphia iets terugdeden. Verder dan 4-2 konden de honkballers van de Phillies het gat echter niet dichten.