NANCY - Voor de directie van Feyenoord was de eerste groepswedstrijd donderdagavond voor de UEFA Cup in en tegen Nancy (3-0) niet helemaal mislukt. Het duel verliep zonder noemenswaardige problemen.

Fans van de Rotterdamse club waren er nauwelijks. Hier en daar zat in het Stade Marcel Picot nog wel een verdwaalde supporter, maar onrustig was het geen moment. "Ik ben blij dat onze fans aan onze oproep gehoor hebben gegeven en thuis zijn gebleven'', liet financieel directeur Onno Jacobs, tevens belast met veiligheidszaken, na afloop weten.

"Ik heb geen supporter gezien. Dat betekent dat het goed is gegaan. Of het voor herhaling vatbaar is? Dat lijkt me niet. We hebben verloren en gespeeld zonder supporters. De volgende keer nemen we gewoon weer fans mee. Voor de uitwedstrijd tegen Deportivo la Coruña zijn 900 kaarten beschikbaar.''

Boete

Bijna twee jaar geleden liep het Europese duel tussen Nancy en Feyenoord (ook 3-0) volledig uit de hand. Honderden hooligans uit Nederland veroorzaakten zware rellen in de binnenstad en in het stadion. De beroepscommissie van de UEFA bestrafte Feyenoord met diskwalificatie en een forse geldboete.

Loting

Nadat bij de loting begin deze maand beide clubs opnieuw aan elkaar waren gekoppeld, besloten Nancy en Feyenoord in overleg met de Franse autoriteiten geen fans uit Nederland toe te laten. Zowel de stad als het stadion zou hermetisch worden afgesloten voor aanhangers van Feyenoord. In de praktijk bleek dat reuze mee te vallen.

Controles

Auto's met Nederlandse kentekens konden zonder controles doorrijden naar stad en stadion. De Franse politiemacht van ruim 900 man beleefde een rustige donderdag.

Op bijna elke straathoek stond in het oude centrum wel een groepje agenten, maar zij hadden niets te doen omdat er nauwelijks fans van Feyenoord naar Nancy waren afgereisd. Aan het einde van de zonnige middag werden daarom al honderden politiemensen naar huis gestuurd.