NANCY - Feyenoord blijft verliezen. De Rotterdamse ploeg liep ook donderdag in de eerste groepswedstrijd van de UEFA tegen een nederlaag aan. Het zeker niet indrukwekkende AS Nancy was op eigen veld met liefst 3-0 te sterk.

Voor Feyenoord was het alweer de zevende nederlaag in de elfde officiële wedstrijd dit seizoen. Door de nieuwe domper neemt de druk op trainer Gertjan Verbeek toe.

Feyenoord verloor in de eredivisie de laatste drie duels. De oud-bokser zal in het komende drieluik binnen acht dagen tegen SC Heerenveen (thuis), Sparta (uit) en Roda JC (uit) toch echt de nodige punten moeten gaan pakken, anders komt er van zijn driejarige contract in De Kuip waarschijnlijk niet veel meer terecht.

De eerste helft van het duel tussen de nummer zestien en vijftien van de nationale competitie was van een bedenkelijk niveau. Er ging aan beide kanten veel fout. Zowel Nancy als Feyenoord, dat geen fans had meegenomen naar de beladen wedstrijd, slaagde er niet in de bal lang in de ploeg te houden. Het 'flipperkastvoetbal' in Stade Marcel Picot leek nergens op.

Balverlies

Bij Feyenoord leed met name Leroy Fer, ten koste van Luigi Bruins terug in het basisteam, veel balverlies. In de 33e minuut verspeelde de tiener opnieuw de bal. Doelman Henk Timmer, hersteld van een korte griepaanval, hield Julien Feret van scoren af.

Naast Fer viel ook Kevin Hofland op in negatieve zin. De centrale verdediger, die zondag na de nederlaag bij Willem II (1-0) de zwakke instelling van enkele ploeggenoten laakte, had veel overtredingen nodig om de matige Nancy-spitsen af te stoppen.

Al in de beginfase kreeg Hofland de gele kaart waarna hij tot aan de rust nog eens drie stevige overtredingen maakte. De Italiaanse arbiter bespaarde de ietwat verhitte Feyenoorder evenwel zijn tweede gele kaart.

Vervanger

Michael Mols, de vervanger van de niet topfitte Jonathan de Guzman, kwam in de eerste helft niet in scoringspositie. Enig gevaar kwam van de middenvelders Giovanni van Bronckhorst en Karim El Ahmadi. Doelman Gennaro Bracigliano keerde de schoten van de twee Feyenoorders bekwaam.

Rust

Na de rust kwamen spits Marc Antoine Fortuné (ex-FC Utrecht) en middenvelder Benjamin Gavanon het veld in bij Nancy. De thuisclub profiteerde meteen van de nieuwe impulsen. In de 48e minuut rondde Moncef Zerka een fraaie pass van Julien Feret beheerst af, 1-0. Zowel Bahia als Hofland greep niet in.

De Cler

Amper vijf minuten later verzaakte ook Tim de Cler in verdedigend opzicht. Feret knalde raak, 2-0. Het kleurloze Feyenoord, met Roy Makaay als invaller in de slotfase, speelde daarna opnieuw een verloren wedstrijd. Helder maakte er in de 85e minuut nog 3-0 van.

Er was één schrale troost voor het armzalige Feyenoord: na de zware rellen twee jaar geleden in hetzelfde stadion, met dezelfde uitslag, verliep deze keer het beladen duel zonder incidenten.

Verbeek

Trainer Gertjan Verbeek van Feyenoord noemt zichzelf bij herhaling een winnaar. Maar de oud-bokser kon en wilde donderdagavond na de zware nederlaag in tegen Nancy (3-0) niet om de harde realiteit heen.

"Ja, ik weet het. Van de elf duels met Feyenoord heb ik er zeven verloren'', erkende Verbeek grootmoedig. "Wat dat met mij doet? Dat is teleurstellend en niet leuk. Maar ik ga door. Opgeven komt in mij woordenboek niet voor.''