EINDHOVEN - PSV laat dit seizoen geen supporters van Ajax toe in het Philips Stadion. De directie van de club heeft dit besloten vanwege het gedrag van de Amsterdamse aanhang bij de laatste ontmoeting.

Fans vernielden tijdens de wedstrijd een deel van de scheidingswand rondom het bezoekersvak, waarna een grote groep Ajax-fans door het ontstane gat heen ging.

Daarbij gooiden ze voorwerpen richting PSV-supporters, stewards en medewerkers. Ook werd er ander gewelddadig gedrag vertoond. Hierdoor raakten enkele PSV-stewards en supporters gewond.

PSV heeft het besluit genomen in goed overleg met Ajax, de politie en de burgemeester van Eindhoven. PSV gaat met Ajax kijken hoe het bezoek van de Amsterdamse fans in de toekomst veilig kan verlopen.

Ajax

Bij Ajax werd tegengesproken dat er sprake was geweest van overleg. "We hebben een mededeling van PSV gehad'', zei een woordvoerder van de Amsterdamse club. "Vervolgens hebben wij laten weten dat we vrijdag na overleg op dit besluit terugkomen.''

De woordvoerder van Ajax kon donderdag ook nog niet zeggen of de beslissing gevolgen heeft voor de ontmoeting tussen beide clubs van zondag 16 november in de Amsterdam ArenA. Wedstrijden tussen Ajax en PSV leverden in het verleden nooit grote problemen op.

Afspraken

Nederlandse topclubs hebben in het zogenoemde convenant-Berger enkele afspraken over supporters vastgelegd. Ajax en Feyenoord hebben inmiddels een laatste waarschuwing voor hun onderlinge duels op zak.

Clubs hebben onderling afgesproken dat wanneer het daarna nog een keer misgaat, ze kunnen besluiten vijf jaar lang geen fans naar bepaalde uitduels mee te nemen. Voor wedstrijden tussen tussen Ajax en PSV is er nog geen sprake van laatste waarschuwingen.