AMSTERDAM - Wesley Sneijder meent dat hij bij Real Madrid wel degelijk samen met Rafael van der Vaart op het middenveld kan spelen. Dit zegt hij tegen AS.

"Ja, waarom niet," zegt de international op de site. "We zijn geen vergelijkbare spelers. Zowel Van der Vaart als ik kan tussen de linies voetballen, maar ik kan ook goed achter de spitsen spelen."

Ook in Spanje bestaat er twijfel of de twee middenvelders wel met elkaar kunnen spelen. Toen het duo nog bij Ajax speelde, weigerde de toenmalige trainer Ronald Koeman zowel Van der Vaart als Sneijder op te stellen. Volgens hem zou dan de balans in het team verdwijnen.

Prijzen

De oud-speler van Ajax geeft verder aan dat de Koninklijke genoeg kwaliteit heeft om dit seizoen alle prijzen in de wacht te slepen. "We hebben een heel sterk team met veel kwaliteit," vertelt Sneijder.

"We hebben geen zwakke plekken in onze selectie en ook op de bank zit genoeg kwaliteit. Als Arjen Robben kan invallen tegen Juventus (2-1 verlies) dan weet je dat het allemaal goed zit."