ROME - Luciano Gaucci houdt van vernieuwing. De voorzitter van de Italiaanse voetbalclub Perugia heeft zich ten doel gesteld binnen een half jaar een vrouw in het eerste elftal te hebben. Scouts van Perugia zijn momenteel hard op zoek naar de speelster die de eerste vrouw in de Serie A moet worden.

"Binnen zes maanden heeft trainer Cosmi een vrouw in zijn ploeg", zegt Gaucci. "Onze scouts zoeken al in Duitsland, Scandinavië en het voormalige Joegoslavië. Daar moet het mogelijk zijn sterke vrouwelijke voetballers te vinden die een goede techniek hebben en fysiek op een gelijk niveau kunnen spelen als mannen."

Onbekend talent

Gaucci is niet geïnteresseerd in Milene, de vrouw van Ronaldo die in Italië bij Monza speelt. "Zij is te klein. De vrouw die wij zoeken is minstens 1,90 meter en 80 kilo." De preses van Perugia heeft een reputatie als het gaat om het vinden van onbekend talent. Zo ontdekte Perugia de Japanner Nakata en de Zuid-Koreaan Ahn, die daarna beiden furore maakten. Vorige maand legde Perugia nog Al-Saadi Kadaffi vast, de zoon van de Libische leider Kadaffi.