ROTTERDAM - Paul Bosvelt speelt de komende twee voetbalseizoenen voor Manchester City. De transfer van de 33-jarige international is dinsdagavond beklonken. Dit is officieel meegedeeld door een woordvoerder van de Rotterdamse club.

Paul Bosvelt leverde twee weken geleden zijn aanvoerdersband in uit onvrede met het beleid van Feyenoord. Ook had hij problemen met trainer Bert van Marwijk. Gedurende zes seizoenen was Bosvelt een drijvende kracht in het elftal van Feyenoord. Hij genoot enorme populariteit bij het Rotterdamse legioen.

Oudjes

Feyenoord is een nieuwe weg ingeslagen. In de toekomstplannen is weinig plaats meer voor routiniers van dertig jaar en ouder. Eerder vertrok spits Pierre van Hooijdonk naar Fenerbahce. Twee weken geleden wilde verdediger Kees van Wonderen zijn contract inleveren en opstappen. Na een gesprek kwam hij daar op terug.

Bedanken

Mogelijk speelt Bosvelt vrijdag al meteen tegen zijn oude club. Manchester City speelt in een internationaal toernooi in het Deense Aarhus tegen Feyenoord. "Ik heb zes fantastische jaren bij Feyenoord gehad", aldus Bosvelt op de website van Feyenoord. "Ik kijk er met veel plezier op terug. We gaan goed uit elkaar en dat hebben twee partijen zo gewild. Het liefst speel ik vrijdag daarom ook niet met Manchester tegen Feyenoord. Ik wil het publiek en de club bedanken in De Kuip."