ZURICH - Jan Wegereef gaat naar het wereldkampioenschap voetbal. De scheidsrechter is maandag door de FIFA opgenomen in het korps van 36 arbiters dat actief zal zijn op de eindronde van het WK in Zuid-Korea en Japan. Hij zal worden vergezeld door Jaap Pool die als een van de 36 assistent-scheidsrechters werd aangewezen.

Wegereef en Pool moeten zich op 20 maart melden in Seoul voor een seminar. Daar worden beiden tot in de details voorbereid op het WK. In het bijzonder zullen ze bijgepraat worden over het herkennen van 'schwalbes'. Daarnaast worden er richtlijnen gegeven over de aanpak van hard, fysiek spel en de tackle van achteren. Bovendien moeten ze een conditietest afleggen.

Wegereef is een van de veertien arbiters uit Europa. De Europese lijst wordt aangevoerd door de Italiaan Pierluigi Collina die kortgeleden door de FIFA voor de vierde keer in zijn carrière uitgeroepen werd tot beste scheidsrechter van het jaar.De overige scheidsrechters komen uit Zuid-Amerika (6), Noord- en Midden-Amerika (5), Azië (5), Afrika (5) en Australië (1).