FRIMLEY GREEN - Darter Co Stompé heeft maandag de tweede ronde van de Embassy Darts Championship bereikt. De voormalig trambestuurder had weinig moeite met de Schot Mike Veitch (3-0).

Ondanks de overwinning was Stompé niet echt tevreden over zijn optreden in de eerste ronde van het onofficiële wereldkampioenschap darts: "Er waren te veel zwakke punten", zei hij. "Ik ben blij dat Veitch verzuimde op voorsprong te komen, want ik voelde me niet lekker."

Stompé refereerde aan de bizarre vierde 'leg' in de eerste set waar beide darters grote moeite hadden om uit te gooien. Ze produceerden in totaal vijftien missers, waarna de Schot, bij zijn e worp, eindelijk in de 'dubbel 1' mikte. "Ja, dat gaf mij wel een klapje", erkende Stompé. De Nederlander won daarna echter de beslissende leg en kwam op een 1-0 voorsprong.

In de tweede en derde set had Stompé minder problemen met de Schot (3-2 3-0) en stelde daarmee zijn plek in de tweede ronde veilig. Dan kan hij waarschijnlijk op meer tegenstand rekenen, want Veitch was allerminst een hoogvlieger. Of zoals Raymond van Barneveld zei: "Die man was een drama."

/SPORTVan Barneveld naar tweede ronde Embassy