AMSTERDAM - Ajax heeft dinsdag een akkoord bereikt met de Tsjechische voetballer Zdenek Grygera. De 23-jarige verdediger verlaat zijn huidige werkgever Sparta Praag en zal de komende vier seizoenen onder contract staan bij de Amsterdamse club.

Modem/ Breedband

Grygera werd afgelopen seizoen met Sparta Praag Tsjechisch kampioen. Hij is sinds augustus 2001 international en speelde al zestien keer in het shirt van het Tsjechische voetbalelftal. Grygera verkoos Ajax boven AS Monaco. Hij kost de kwartfinalist van de afgelopen editie van de Champions League naar verluidt 3,5 miljoen euro. Ajax zwijgt over de financiële afwikkeling.

Van Eijden

Directeur Arie van Eijden toonde zich ingenomen met de komst van de landgenoot van middenvelder Tomas Galasek, na de Belgische spits Wesley Sonck en de Franse verdediger Julien Escudé de derde buitenlandse aankoop. "Wij hebben er weer een uitstekende speler bij. De technische staf is zeer positief over Grygera. Ik ben vooral blij dat Ajax er opnieuw in geslaagd is een speler aan zich te binden op wie Ajax zijn zinnen had gezet."

De nieuwste aanwinst vertrekt dinsdag al met Ajax naar Engeland, waar de selectie van trainer Ronald Koeman een trainingskamp heeft belegd. De Amsterdammers spelen er twee oefenwedstrijden: op woensdag 23 juli tegen Nottingham Forest en op zaterdag 26 juli tegen Derby County.