RIJSWIJK - De wielrenners Steven de Jongh en Mathew Hayman hebben hun contract bij de profploeg van de Rabobank met twee jaar verlengd. Dat meldde dinsdag het management van de Nederlandse wielerploeg. Rabobank noemde de twee renners vaste waardes voor het team.

De 29-jarige De Jongh heeft vooral door de komst van de Spaanse sprinter Oscar Freire zijn draai gevonden, meent ploegleider Frans Maassen. "Hij behoort tot het selecte groepje tempobeulen dat Freire tot vlak aan de finish moeten loodsen, maar ook zelf overwinningen kan pakken. De Jongh heeft de instelling en de leeftijd om nog een paar mooie uitschieters te maken." De Jongh won dit voorjaar de E3 Prijs Vlaanderen.

Hayman

Hayman (25) verliet op 18-jarige leeftijd Sydney om in Europa zijn ideaal te verwezenlijken: een carrière als beroepswielrenner. Hij is prof sinds 2000. "Mathew is een klassieker renner die in het voorjaar zijn slag moet slaan", zegt Maassen. "Hij heeft zich het laatste seizoen goed ontwikkeld en kan nog veel verder groeien. Vandaar dat wij hem graag voor twee jaar vastlegden."