KATWIJK - Robin van Persie kan woensdagavond met het Nederlands elftal in Oslo tegen Noorwegen voetballen. De aanvaller van Arsenal is op tijd hersteld van een hamstringblessure, die hem zaterdag tegen IJsland (2-0) nog aan de kant hield.

"Ik ben beschikbaar", zei hij maandag na een laatste test op de training in Katwijk. "Nu maar afwachten of de bondscoach mij ook nodig heeft."

Bert van Marwijk zit tijdens het derde optreden van zijn ploeg in de WK-kwalificatie ruimer in de aanvallers dan afgelopen zaterdag tegen IJsland. Behalve Robin van Persie komt ook Wesley Sneijder weer in aanmerking voor een basisoptreden. De middenvelder van Real Madrid is hersteld van een knieblessure. Hij speelde vorige week ruim een half uur mee tegen Espanyol.

Sneijder

Van Marwijk gunde Sneijder tegen IJsland ook tien speelminuten. De spelmaker is nog niet klaar voor een hele wedstrijd. "Een uurtje zou misschien wel kunnen", voorzag de middenvelder zijn bondscoach voorzichtig van advies.

Van Marwijk moet in de aanloop van het duel met de Noren nog twee vraagstukken oplossen. De bondscoach begon de thuiswedstrijd tegen IJsland met Ryan Babel en Dirk Kuijt op de flanken. Hij kan beide spelers tegen Noorwegen vervangen door Sneijder en Van Persie. Ibrahim Afellay komt ook nog voor beide posities in aanmerking.

Heitinga

John Heitinga en Nigel de Jong reizen wegens knieblessures niet met de selectie mee naar Oslo. Het duo verschaft rechtsback Dirk Marcellis en controleur Demy de Zeeuw een helder uitzicht op een basisplaats. "Zo snel kan het dus gaan", blikte de laatstgenoemde middenvelder van AZ alvast voorzicht vooruit. "Een paar weken geleden was ik nog zo uit vorm dat ik op maandagavond met het tweede van AZ naar FC Groningen moest."

Hilarische training