AMSTERDAM - Brazilië heeft in de strijd om de kwalificatie voor het WK van 2010 ruim gewonnen van Venezuela. De ploeg van bondscoach Dunga was in San Cristobal met 4-0 te sterk en herstelde zich zo van de teleurstellende 0-0 vorige maand in eigen huis tegen Bolivia.

Na negen van de achttien wedstrijden staat Brazilië op de tweede plaats, vier punten achter koploper Paraguay.

Brazilië werd in de uitwedstrijd tegen Venezuela bij de hand genomen door aanvaller Robinho. De spits van Manchester City was in de zesde minuut aangever bij de treffer van Kaka, die na een afwezigheid van elf maanden weer terugkeerde bij de 'Goddelijke Kanaries'.

Vier minuten later verdubbelde Robinho zelf de score met een verwoestend afstandsschot in de linkerbovenhoek.

Adriano

De wedstrijd werd in de negentiende minuut voortijdig beslist. Inter-aanvaller Adriano maakte de derde treffer. Na rust wist Brazilië nog een keer het net te vinden. Robinho maakte twintig minuten voor tijd zijn tweede van de avond.

Brazilië deelt de tweede plaats met Argentinië, dat zaterdag al met 2-1 won van Uruguay. Paraguay lijkt de tickets naar Zuid-Afrika al te kunnen boeken. Na de 1-0 zege bij Colombia is de voorsprong op de nummer vijf Uruguay acht punten. De eerste vier in Zuid-Amerika plaatsen zich rechtstreeks voor het WK.