MOSKOU - De mondiale nummer 1-positie doet Jelena Jankovic goed. De Servische tennisster, sinds een week weer aan de top van de ranglijst, won zondag in Moskou overtuigend de Kremlin Cup. Het was al weer haar vierde titel dit jaar en de derde op rij na Stuttgart en Peking.

In de finale in Rusland versloeg ze thuisspeelster Vera Zvonareva voor de vierde keer in vijf ontmoetingen dit jaar. Na een uur en 21 minuten stond er 6-2 en 6-4 op het scorebord.

"Ik voel me goed als nummer één van de wereld en geniet er nu echt van", aldus de 23-jarige Servische, die in augustus ook al even op plaats 1 stond.

Jankovic, die in de halve finale tegen Elena Dementjeva de eerste set nog met 0-6 weggaf, begon voortvarend tegen Zvonareva. Ze leidde meteen al met 2-0 om later in de set nog een break te pakken en meteen de set. "Het leek wel of ze overal een antwoord op had", zei Zvonareva na afloop. "Ze liet me niet in mijn spel komen en ik liep een beetje verloren op de baan."

Breaks

De 24-jarige Moskouse wist in de tweede set wel twee breaks ongedaan te maken, maar moest buigen in de negende game, waarna Jankovic op haar eigen service de wedstrijd afmaakte.

"Ik domineerde de eerste set, mijn concentratie zakte daarna een beetje weg, maar ik was op tijd weer bij de les", analyseerde Jankovic, die 196.900 dollar (ruim 145.000 euro) incasseerde.

Rust

De Servische speelt volgende week nog in Zürich, maar kijkt nu al uit naar de twee weken rust voor het laatste toernooi van het seizoen in Doha.

"Ik heb heel hard moeten werken de afgelopen drie weken. Het was niet makkelijk. Ik heb ook een zwaar seizoen gehad met veel blessures, maar het ziet er naar uit dat ik dit jaar afsluit als nummer één van de wereld en daar ben ik enorm trots op."

Koenitsin

Bij de mannen won Igor Koenitsin de strijd om de Kremlin Cup, het was zijn eerste toernooizege op de ATP Tour.

De Rus versloeg in de finale met 7-6 (6) 6-7 (4) en 6-3 zijn landgenoot Marat Safin, als zevende geplaatst.