FUJI - Na Singapore heeft Fernando Alonso nu ook de GP van Japan gewonnen. De Spanjaard finishte voor Robert Kubica en wereldkampioen Kimi Räikkönen.

Twee weken na zijn verrassende zege in Singapore speelde Fernando Alonso zijn kunstje in Japan nog eens klaar. Met dank aan zijn voormalige teamgenoot en aartsrivaal Lewis Hamilton. De Brit verspeelde vorig jaar in de laatste races zijn eerste wereldtitel en lijkt nog niks te hebben bijgeleerd.

Titelrivalen bestraft

Hamilton verloor zijn eerste plaats bij de start en probeerde met een riskante inhaalbeweging toch nog voorbij Räikkönen te gaan. Het duo raakte door die actie even van de baan en ook Massa moest door het gras. Het leverde de Britse WK-leider een drive through straf op.

Ook titelrivaal Felipe Massa werd op de vingers getikt in Japan. De Braziliaan tikte Hamilton aan toen die hem probeerde in te halen. De Brit viel daardoor terug naar de laatste plaats en scoorde geen punten. Massa werd nog achtste en nadert in de WK-tussenstand een puntje op de Brit.

Onderzoek

De achtste plaats van Massa is nog niet helemaal zeker. De Braziliaan was betrokken in een aanrijding met Sebastien Bourdais. De wedstrijdleiding besloot echter pas na de finish de hele zaak te onderzoeken.

Met nog twee races te gaan telt Massa nu zes punten achterstand op Hamilton. Robert Kubica blijft dankzij zijn tweede plaats in de running. De Pool telt wel twaalf punten minder dan de Britse WK-leider. Wereldkampioen Kimi Räikkönen is definitief uitgeschakeld.

ZIE OOK:

Boze Hamilton niet akkoord met straf
Straf Bourdais levert Massa extra punt op
Räikkönen boos op McLaren
Bourdais beschuldigt Massa