AMSTERDAM - Nieuwkomers Dirk Marcellis en Michel Vorm hebben deze week indruk gemaakt op bondscoach Bert van Marwijk. De talenten werden opgeroepen vanwege blessures van andere spelers, maar wisten hun trainer te overtuigen dat het spelers zijn met potentie.

FC Utrecht-doelman Vorm, die afgelopen weekend tegenover de NOS-camera's aangaf trots te zijn om Edwin van der Sar in te mogen schieten, maakte op Van Marwijk een gretige indruk.

De keeper is afgevallen voor de wedstrijdselectie tegen IJsland omdat zijn ervaren collega collega Henk Timmer weer fit is. "Het was mooi om te zien hoe blij hij was om bij Oranje te horen. Ik heb hem deze dagen beter leren kennen en hij is me goed bevallen", zegt Van Marwijk in de Telegraaf.

Marcellis

PSV'er Dirk Marcellis (20) viel ook in de smaak. Door blessures in de achterhoede, van onder anderen Khalid Boulahrouz en John Heitinga, maakt hij zaterdag kans op zijn eerste speelminuten bij het Nederlands elftal.

In het AD zegt Van Marwijk over hem: "Op de training heeft hij een goede indruk achtergelaten, Hij verdient het bij de wedstrijdselectie te zitten."