AMSTERDAM - Het lot van de UEFA Cup-loting bepaalde dinsdag dat Feyenoord een uitwedstrijd speelt tegen het Franse Nancy. De voorzitter van de Franse club is niet gelukkig met het duel.

"We hebben slechte herinneringen aan twee jaar geleden. Ik hoop dat de supporters sindsdien rustiger zijn geworden, want dit soort fans is een plaag voor het voetbal", zegt hij in de Franse krant L' Est Républicain.

De voorzitter van de Supportersvereniging, Eric van Dorp, vertelt woensdag in het AD dat hij die koude dag in november tussen de supporters stond in het vak van de bezoekers. "Nog zo'n avond is de absolute doodsteek voor de club", zegt hij.

Kaarten

Dezelfde krant meldt dat enkele Feyenoord-hooligans al kaarten voor de wedstrijd hebben kunnen regelen via sponsorkanalen.

Geen supporters

In de Telegraaf zegt Onno Jacobs, financieel directeur van Feyenoord, dat de club overweegt geen supporters mee te nemen naar Frankrijk. "Het is zeker een optie om te besluiten dat we geen kaarten afnemen en alleen met elf spelers, zeven wisselspelers, trainers- en begeleidingsstaf en een bestuursdelegatie naar Nancy gaan."

Jacobs wil er in dat geval wel zeker van zijn dat Nancy hermetisch wordt afgesloten. Op die manier moet worden voorkomen dat mensen zonder kaartje afreizen naar de Franse club. "Ik weet niet of de Franse autoriteiten dat kunnen en/of willen organiseren."