STOCKHOLM - Zweden treedt zaterdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Portugal zonder routinier Henrik Larsson aan. De oud-Feyenoorder, die de laatste tijd in verband wordt gebracht met PSV, heeft een spier in zijn dijbeen verrekt.

"Meestal duurt het een aantal weken voordat zo'n blessure is verholpen, dus ik denk dat zelfs een wonder Larsson niet op tijd fit kan krijgen", zei teamdokter Anders Valentin dinsdag.

Coach Lars Lagerbäck was danig teleurgesteld: "Larsson is in en buiten het veld een belangrijke speler en leider. We hebben geen andere aanvaller die dezelfde capaciteiten heeft."

Portugal

Portugal moet het overigens doen zonder Maniche en Deco. De twee middenvelders hebben zich dinsdag geblesseerd afgemeld bij bondscoach Carlos Queiroz.

Hiddink

Bondscoach Guus Hiddink van Rusland kan in de WK-kwalificatieduels tegen Duitsland (11 oktober) en Finland (15 oktober) niet beschikken over Roman Pavljoetsjenko. De spits van Tottenham liep afgelopen weekeinde een enkelblessure op en is drie weken uitgeschakeld.

Pavljoetsjenko scoorde op het afgelopen EK drie keer, waarvan één keer in de gewonnen kwartfinale tegen Nederland.

Hiddink moet verder ook verdediger Denis Kolodin (enkel) missen en mogelijk Dmitri Torbinski (lies).