AX-3 DOMAINES - Carlos Sastre heeft zaterdag de dertiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Spaanse renner van CSC kwam na 197,5 kilometer (Toulouse naar Ax-3 Domaines) als eerste boven op het Plateau de Bonascre.

Jan Ullrich, die last van zijn maag had, sprong in de slotfase weg bij klassementsrenners als Lance Armstrong en Aleksander Vinokoerov en eindigde als tweede, op .01. Zubeldia werd derde, Armstrong vierde op zeven tellen van Ullrich. Dankzij bonificatieseconden verkleinde de Duitser de achterstand op Armstrong tot vijftien seconden.

Michael Boogerd was beste Nederlander. Hij eindigde als 26e, op ruim negen minuten van Sastre.

De Italiaan Danilo di Luca heeft het opgegeven. De renner van Saeco zette bij de bevoorradingspost (na 105,5 kilometer) zijn fiets aan de kant.

52e gele trui voor Armstrong

Lance Armstrong is voor de 52e keer gehuld in de gele leiderstrui. Hij gaat Jacques Anquetil voorbij op de recordlijst. Eddy Merckx droeg het vaakst de gele trui tijdens de Ronde van Frankrijk. Hij trok het tricot 96 keer aan. De recordlijst: 1. Merckx (Bel) 96 dagen gele trui, 2. Bernard Hinault (Fra) 78, 3. Indurain (Spa) 60, 4. Armstrong (VSt) 52, 5. Anquetil (Fra) 51.