AMSTERDAM - Geldschieter van Roda JC Nol Hendriks blijft bij zijn standpunt dat één club in de provincie Limburg de oplossing voor de financiële problemen is.

In AD Sportwereld zegt de 71-jarige Hendriks dat Roda, MVV, Fortuna Sittard en VVV Venlo de krachten zouden moeten bundelen.

"Ik heb destijds met een kogelvrij vest op een supportersavond antwoord moeten geven op vragen. Maar iedereen ziet toch dat zelfs in de hoogtijdagen van de Limburgse clubs de stadions niet vol zaten. Ik ben wel eens een beetje tegendraads, maar ik probeer de club wel te helpen."

Huidige crisis

Hendriks zegt in de ochtendkrant dat hij met lede ogen aanziet dat clubs als FC Groningen, Heerenveen, FC Twente en AZ zijn club overstijgen. Ook de huidige crisis is niet positief voor Roda JC. De enige Limburgse eredivisionist haalde slechts twee punten uit de eerste vijf wedstrijden.

"Ik heb gezworen dat ik me niet meer met het beleid van Roda bemoei. Dat gaat me makkelijk af, want met Martin van Geel hebben we een fantastische technisch directeur aangetrokken."

Flinke koerswijziging

Hendriks heeft vertrouwen in de voormalig technisch directeur van Willem II, AZ en Ajax, en vermoedt dat er een flinke koerswijziging komt. Later op de dag bleken deze woorden betrekking te hebben op trainer Raymond Atteveld, die het veld moet ruimen bij de Limburgse club.

"Ik hoop dat Martin de oplossing gauw brengt. Ik ben niet bij zijn aanstelling betrokken geweest, maar ik ben ongelooflijk gelukkig met hem. Het is belangrijk dat Roda weer spelers gaat aantrekken die geld opleveren voor de club."