AMSTERDAM - Arjen Robben mist de komende twee WK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen IJsland en Noorwegen. De 24-jarige aanvaller van Real Madrid raakte zondag in het competitieduel tegen Espanyol (2-2) geblesseerd aan zijn hamstring.

Hij is zeker twee weken uitgeschakeld, heeft de Madrileense club maandag bekendgemaakt. De komende twee dagen ondergaat Robben onderzoeken om te kijken hoe ernstig de blessure is.

Robben viel tegen Espanyol in voor een andere Nederlander, Rafael van der Vaart. Een lang leven was zijn optreden niet beschoren, want hij moest al na vijftien minuten het veld verlaten met een blessure. Real Madrid hoopt op een snel herstel van Robben en wil proberen hem op te lappen voor de derby tegen Atletico Madrid over twee weken.

Vennegoor

Bondscoach Bert van Marwijk roept vooralsnog geen vervanger op voor de geblesseerde flankaanvaller, waardoor de Oranjeselectie twintig spelers telt. Dit weekeinde haakte Jan Vennegoor of Hesselink ook al af bij Oranje. De spits van Celtic liep zaterdag een blessure op aan zijn lies.