AMSTERDAM - Waar Edwin van der Sar bij het Nederlands Elftal bijspringt vanwege de blessure van eerste doelman Maarten Stekelenburg, keert in Amsterdam oudgediende Hans Vonk mogelijk terug onder de lat.

Dat meldt de Telegraaf maandag. De 38-jarige Zuid-Afrikaan zegt in de ochtendkrant dat hij het in grote lijnen eens is met de Amsterdamse club over een tijdelijke terugkeer.

"Ik vind het erg leuk, een mooie manier om een comeback te maken. Ik was verrast toen ze contact opnamen, maar ik had er direct een goed gevoel bij. Soms moet je iets aparts doen om een nieuwe weg in te slaan. Dat past wel bij mij."

Bij Ajax staat momenteel Kenneth Vermeer op doel. De pas 18-jarige Sergio Padt was zondag tegen sc Heerenveen reservekeeper.

Trainer Marco van Basten mist de komende vier tot zes weken nog de geblesseerde keepers Stekelenburg (schouder) en Dennis Gentenaar (rug). De oefenmeester heeft alle vertrouwen in Vermeer, maar vindt Padt nog te licht voor het grote werk. Technisch manager Danny Blind heeft daarom Vonk benaderd.

Ajax Cape Town

Hans Vonk kwam in 2004 over van Heerenveen naar Ajax. De doelman kwam 27 keer uit voor de Amsterdammers en vertrok in 2006 naar het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town, waar hij in twee seizoenen 56 keer in actie kwam.

Vonk hoeft niet te wachten totdat de transfermarkt in de winterstop weer opengaat en kan onmiddellijk bij Ajax aan de slag.