LE MANS - Autocoureur Christijan Albers kan zijn draai in de DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) moeilijk vinden. Ook op het circuit van Le Mans in Frankijk, waar zondag de tiende en voorlaatste race werd verreden, bleef de Nederlander zonder punten.

De coureur finishte in zijn Audi als dertiende.

De winst op Le Mans ging naar de Zweed Mattias Ekström (Audi). De kampioen van 2007 boekte al zijn derde seizoenszege en bezet de derde plaats in het DTM-klassement. Zijn titel prolongeren is niet meer mogelijk. De Duitser Timo Scheider en de Brit Paul Di Resta betwisten het kampioenschap. Scheider leidt met 65 punten, Di Resta heeft 63 punten.

Pech

Autocoureur Renger van der Zande heeft in Le Mans geen punten gescoord in het klassement van de Formule 3 Euro Series. De Nederlander bleef in beide races ver verwijderd van een goede klassering.

Van der Zande kwam zaterdag in de eerste race als achttiende over de finish. Bij de start sloeg de motor van zijn bolide af en later in de race wierp een leeglopende band de Nederlander verder terug. Een dag later spinde Van der Zande in de regen.