PHILLIP ISLAND - Motorcoureur Mike Di Meglio heeft zondag de wereldtitel behaald in de 125cc-klasse. In de Grote Prijs van Australië op Phillip Island kwam de Fransman op zijn Derbi als eerste over de finish, waarmee hij zijn eindzege veiligstelde.

De Duitser Stefan Bradl (Aprilia) eindigde in de wedstrijd als tweede, voor de Hongaar Gabor Talmacsi (Aprilia). Bradl neemt ook in het WK-klassement de tweede plaats in, zijn achterstand van 50 punten op Di Meglio is echter niet meer te overbruggen.

De Italiaan Simone Corsi (Aprilia) staat derde, op slechts vier punten van Bradl.

Casey Stoner

Casey Stoner won in de MotoGP-klasse zijn thuisrace, waarbij hij vanaf poleposition startte. De Australiër die vorige week zijn wereldtitel kwijtraakte aan de Italiaan Valentino Rossi, bleef op zijn Ducati Rossi (Yamaha) ruim zes seconden voor. De Amerikaan Nicky Hayden (Honda) werd derde.

250cc

In de 250cc verstevigde Marco Simoncelli zijn koppositie in het WK-klassement door zijn vijfde overwinning van dit seizoen te boeken. Op zijn Gilera versloeg Simoncelli de Spanjaard Alvaro Bautista (Aprilia) en de Fin Mika Kallio (KTM).

Na veertien van zestien WK-races leidt Simoncelli met 240 punten, Bautista is tweede met 203.

Jongste wereldkampioen

Di Meglio werd zondag de jongste Franse wereldkampioen in de historie van de motorsport. De pas 20-jarige coureur is de tweede Fransman die de titel in de 125cc verovert. De eerste was Arnaud Vincent in 2002. In de top van de 125cc regeren de youngsters, want de nummer twee in de WK-stand, Bradl, is achttien.

Hugo van den Berg

In de 125cc-race van zondag mengde de Nederlander Hugo van den Berg zich in de strijd om de twaalfde plaats. Uiteindelijk slaagde hij er door een crash in de achtste ronde niet in punten te veroveren. "Heel erg jammer en een beetje dom, want ik had al punten kunnen scoren door alleen maar te finishen.''