MADRID - Villarreal blijft het goed doen in Spanje. De club nam zaterdag aan de kop van de ranglijst afstand van Valencia door te winnen van Betis Sevilla, 2-1.

Valencia kan zondag wel op gelijke hoogte komen, als het de uitwedstrijd bij Valladolid wint. Real Madrid staat derde, met een punt achterstand op Valencia.

Voor Villarreal scoorden Gonzalo en Llorente. Betis was door Damia op voorsprong gekomen.

Titatenstrijd

Eveneens werd zaterdag de titanenstrijd beslecht tussen de twee Argentijnse wonderkinderen: Lionel Messi van FC Barcelona en Atletico Madrid-speler Sergio 'Kun' Aguëro. Wie is de beste spelmaker? In de door Barça met 6-1 gewonnen wedstrijd liet Messi er zaterdagavond geen twijfel over bestaan dat hij op dit moment de beste is.

Barcelona-coach Pep Guardiola stookte het vuurtje voor het treffen in Camp Nou op door de pers toe te vertrouwen dat hij Messi simpelweg beter vindt dan Aguëro. De ex-pupil van Johan Cruijff en Louis van Gaal kreeg gelijk. Bijna honderdduizend toeschouwers waren getuige van een ware galavoorstelling van de 21-jarige Messi.

In de zesde minuut leidde hij de penalty in die door Eto'o tot 2-0 werd omgedoopt en slechts twee minuten later tekende de nummer tien van de Catalanen via een vrije trap zelf voor 3-0. Bijna elk balcontact van de Argentijn werd sindsdien met oorverdovend gejuich ontvangen.

Uitzinnig

Vlak voor rust vond het uitzinnige publiek het hoog tijd voor een staande ovatie na een weergaloze solo van Messi. Atletico-verdediger John Heitinga gaf van achteruit een lange bal op de strak gedekte Aguëro. Puyol onderschepte en passte direct op de in de middencirkel bewegende Messi.

De watervlugge vedette van FC Barcelona controleerde de bal en zette gelijk een spurt richting doel in. Hij stuurde al rennend met de bal aan de voet drie verdedigers het bos in, waarna zijn stiftballetje slechts centimeters van de verkeerde kant van de doelpaal verdween.

In de tweede helft zette de 20-jarige Aguëro samen met zijn teamgenoten zijn acute vormcrisis voort en maakte Messi de voetbalwereld duidelijk wie de beste nummer tien van dit moment is.

Compleet

De knock-out van Aguëro was compleet toen hij in de 57e minuut door Atletico-trainer Aguirre naar de kant werd gehaald. Ook op punten kenden Messi en zijn helpers weinig genade: op het scorebord prijkte na negentig minuten een allerminst geflatteerde 6-1.