ARNHEM - Vitesse heeft zaterdag gelijkgespeeld tegen Willem II, 2-2. De Tilburgers maakten in de slotfase gelijk. De Arnhemmers wachten daardoor nog steeds op hun eerste zege.

Ricky van Wolfswinkel en Nicky Hofs scoorden voor Vitesse. De treffers van Willem II kwamen op naam van Mehmet Akgün en Frank Demouge. Vanaf de 52e minuut speelde Willem II met een man minder, na de rode kaart van Jens Janse.

Willem II kwam in de eerste helft op voorsprong door Mehmet Akgün. Vitesse kwam pas na de hervatting echt op dreef. Dat leidde tussen de 46e en de 56e minuut tot treffers van Ricky van Wolfswinkel en Nicky Hofs.

Willem II kwam in dat tijdsbestek ook nog eens met een man minder te spelen. In de 52 minuut kreeg Jens Janse de tweede gele kaart. De eerste seizoenszege van Vitesse leek daarmee wel zeker.

Extra tijd

Toch kwam de formatie van coach Andries Jonker nog op gelijke hoogte. Frank Demouge zorgde in de extra tijd voor de niet meer verwachte 2-2. Een meevaller, vond de clubtopscorer.

"Met een man minder en een achterstand was het voor ons niet gemakkelijk in de laatste fase. Gelukkig miste Vitesse de kansen om het duel definitief te beslissen. Daarvan hebben wij weten te profiteren.''

>Jonker

Volgens Jonker kwam Willem II onnodig in de problemen. "In de eerste helft was er voor ons niets aan de hand. Binnen tien minuten hebben we vervolgens twee treffers tegen en een rode kaart binnen. Gelukkig zijn we blijven vechten. Dat is beloond met de gelijkmaker.''

Heracles Almelo

Heracles Almelo boekte zaterdagavond een 2-0 overwinning op Roda JC. Willy Overtoom, debuterend in de Almelose basiself, maakte na een uur de openingstreffer. Invaller Vojtech Schulmeister verdubbelde de score in blessuretijd.

Heracles is na vijf wedstrijden ongeslagen, Roda JC wacht nog steeds op de eerste seizoenszege. Heracles, met in de eerste vier wedstrijden een overwinning en drie remises, was het eerst dreigend.

Everton kon een voorzet van Sebastiaan Steur niet genoeg richting mee geven. Even daarvoor waren de doelmannen, Martin Pieckenhagen van de thuisclub en Bram Castro namens Roda JC, al een keer in de problemen gebracht door vreemde terugspeelballen.

Blessures

Heracles kon als excuus voor het matige begin aanvoeren dat het spelers als Bas Dost, Ricky van den Bergh en Darl Douglas door blessures moest missen. Voor de gasten gold dat het vertrouwen na de matige seizoensstart, slechts twee punten uit vier duels, niet al te groot was.

Rust

Direct na rust werden de bezoekers eindelijk gevaarlijk. Pieckenhagen werkte een kopbal van Sekou Cissé met moeite over de lat. Na een klein uur dook Jan-Paul Saeijs ineens op voor het Almelose doel, maar opnieuw lag Pieckenhagen in de weg.

Roda JC begon aan te dringen en kreeg daarvoor direct de rekening gepresenteerd. Kwame Quansah trapte de bal naar voren, waar Overtoom plots een zee van ruimte had en oog in oog met Castro koel bleef: 1-0.

Slot

In het slotkwartier zette Roda aan en waren invaller Willem Janssen en Cissé van dichtbij een treffer. Heracles hield, met dank aan Pieckenhagen, stand. Invaller Vojtech Schulmeister maakte ver in blesssuretijd uit een counter nog 2-0.