LONDEN - Arsenal heeft zaterdag aan de uitwedstrijd bij Sunderland een punt overgehouden. Door een treffer van Cesc Fabregas in extra tijd werd het 1-1. De tegenvallende remise van de titelkandidaat volgde op de nederlaag van vorige week tegen Hull City.

Fabregas scoorde met het hoofd, uit een hoekschop van Robin van Persie. De Spanjaard voorkwam daarmee een tweede debacle in korte tijd voor het elftal van coach Arsène Wenger. Arsenal won midweeks in de Champions League wel met overtuiging van Porto.

Vier minuten voor tijd was Sunderland door een prachtig afstandsschot van Grand Leadbitter op voorsprong gekomen. Eerder al had Van Persie gescoord voor Arsenal. De treffer van de Nederlandse international werd afgekeurd, omdat de bal bij de voorzet van Theo Walcott de achterlijn zou hebben gepasseerd.

Manchester United, voorlopig niet veel meer dan middenmoter, won probleemloos bij Blackburn, 2-0. Edwin van der Sar, die komende zaterdag zijn rentree in Oranje maakt, stond bij ManUnited in het doel. Hij zag zijn ploeggenoten Wes Brown en Wayne Rooney scoren. Veel meer had hij niet te doen. Bij Blackburn speelde international André Ooijer mee.

West Bromwich Albion won van Fulham, 1-0. Roman Bednar was de matchwinner. Bij WBA stonden de Nederlanders Ryan Donk en Gianni Zuiverloon in de beginopstelling. Donk was met een kopbal op de paal dicht bij een treffer. Wigan, met Mario Melchiot, verloor van Middlesbrough (1-0).