ZEIST - Edwin van der Sar keert tijdelijk terug bij het Nederlands elftal. De doelman van Manchester United nam afgelopen zomer na het EK in Oostenrijk en Zwitserland afscheid als international. Hij komt op verzoek van bondscoach Bert van Marwijk even op zijn beslissing terug omdat zowel Maarten Stekelenburg als Henk Timmer geblesseerd is.

Stekelenburg is wegens een schouderblessure zeker een maand uitgeschakeld. Hij mist de komende interlands in de WK-kwalificatie tegen IJsland (11 oktober) en Noorwegen (15 oktober). Timmer heeft nog steeds last van een liesblessure. Het is nog niet duidelijk of hij op tijd fit is voor de beide duels.

Van Marwijk heeft voor de zekerheid ook doelman Michel Vorm aan zijn selectie toegevoegd. De keeper van FC Utrecht maakt net als verdediger Dirk Marcellis van PSV zijn debuut in de selectie van Oranje.

Sneijder

Wesley Sneijder keert ook weer terug bij Oranje. De middenvelder van Real Madrid ontbrak sinds het EK wegens een knieblessure. Hij traint volgende week mee met het Nederlands elftal, maar speelt nog zeker niet tegen IJsland. Van Marwijk beslist daarna of Sneijder klaar is voor de uitwedstrijd tegen Noorwegen.

Het Nederlands elftal speelt volgende week zaterdag in de Rotterdamse Kuip tegen IJsland. Vier dagen later staat in Oslo de uitwedstrijd tegen Noorwegen op het programma.

Selectie Nederlands elftal:

Doel: Edwin van der Sar, Henk Timmer en Michel Vorm.
Defensie; Khalid Boulahrouz, Dirk Marcellis, John Heitinga, Joris Mathijsen, Andre Ooijer, Giovanni van Bronckhorst en Tim de Cler.
Middenveld: Ibrahim Afellay, Orlando Engelaar, Wesley Sneijder, Nigel de Jong, Mark van Bommel, Demy de Zeeuw en Rafael van der Vaart.
Aanval: Robin van Persie, Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar, Dirk Kuijt, Jan Vennegoor of Hesselink en Ryan Babel.