MADRID - Real Madrid heeft de titel winterkampioen van Spanje veroverd door Deportivo La Coruna met 3-1 te verslaan. Door deze overwinning stoof Madrid langs La Coruna precies op de helft van de competitie naar de koppositie in de Primera Division. Mededinger Celta Vigo morste thuis punten tegen Rayo Vallecano: 2-2.

De openingsminuten van de topper tussen Real en Deportivo waren furieus. Morientes opende de score in de vijfde minuut maar binnen negentig seconden maakte Roy Makaay, eenzaam in de spits, gelijk uit een strafschop. De bal ging op de stip omdat Pavon zich vergreep aan Victor.

Zidane

Na de 1-1 begon de Zinedine Zidane-show. De Franse international rondde in de negende minuut een onnavolgbaar nummer balgoochelen af met een onhoudbaar schot. In de tweede helft bepaalde Raul de eindstand op 3-1.

Celta de Vigo steeg niet mee omdat de overwinning op Rayo Vallecano in de blessuretijd verloren ging. Invaller Bolic maakte 2-2. Valencia profiteerde wel door Betis in Sevilla met 3-1 de baas te blijven. Salva, Ilie en Baraja (strafschop) maakten de doelpunten voor de nieuwe nummer drie, die evenveel punten (33) heeft als Deportivo.

Barcelona

Ook Barcelona won weer eens, met 2-0 van Zaragoza. Patrick Kluivert opende de score op slag van rust met een prachtige volley op aangeven van Sergi. Saviola besliste het duel vlak na de hervatting.

Kluivert

Daaraan vooraf ging opnieuw een combinatie tussen Sergi en Kluivert. Behalve de Nederlandse spits mochten ook Frank de Boer en Cocu in de basis beginnen. Overmars viel in de slotfase in. Reiziger ontbrak wegens darmklachten.

Real Sociedad

Onderin pakte Real Sociedad een belangrijk punt tegen Las Palmas. Sander Westerveld, die een betrouwbare indruk maakte, hield op het Canarische eiland opnieuw de nul. Zijn collega aan de overzijde, Nacho Gonzalez, voorkwam met een schitterende redding een snelle openingstreffer van de Rus Khokhlov.

De Baskische club schoot overigens weinig op met het gelijkspel. Integendeel. De mededegradatiekandidaten Osasuna en Tenerife wonnen beide, nog wel in een uitwedstrijd ook.

Alaves

Osasuna verraste een passief Alaves: 0-2. Palacios en Jusué scoorden na rust. Bij Alaves, dat terugzakte naar de zevende plaats maar nog wel een wedstrijd te goed heeft, speelde Jordi Cruijff de gehele wedstrijd. Afgezien van de hoopgevende beginfase, schoten ook hem geen beslissende ideeën te binnen. Richard Witschge kwam niet in actie.

Tenerife

Tenerife versloeg Athletic Bilbao in Baskenland met 2-1. De doelpunten vielen ver in de tweede helft in tijdsbestek van zeven minuten; eerst tweemaal voor Tenerife (Fuertes en Marioni), daarna deed Guerrero iets terug.