AMSTERDAM - Maarten Stekelenburg kan de komende vier tot zes weken niet voor Ajax en het Nederlands elftal keepen. De doelman heeft een geïrriteerd spiertje bij zijn schouder en moet voorlopig rust houden.

Trainer Marco van Basten van Ajax maakte dat donderdag na afloop van zege op Borac (2-0) in de UEFA Cup bekend. Stekelenburg verdedigde zondag in het duel met Vitesse (3-0) voor het laatst het doel van de Amsterdammers. Hij klaagde toen al over pijn aan de schouder.

Stekelenburg mist de komende interlands van Oranje in de WK-kwalificatie met IJsland (11 oktober) en Noorwegen (15 (oktober). Henk Timmer, de tweede doelman van het Nederlands elftal, is ook nog niet helemaal fit. Hij speelde donderdag niet met Feyenoord tegen Kalmar.

Van Marwijk

Bondscoach Bert van Marwijk van het Nederlands elftal maakt vrijdag zijn selectie voor de interlands tegen IJsland en Noorwegen bekend. De kans bestaat dat hij Sander Boschker of Kenneth Vermeer oproept.

Laatstgenoemde zal voorlopig het doel van Ajax verdedigen. Dennis Gentenaar heeft namelijk een hernia en is ook nog ruim een maand uitgeschakeld.