WESTELBEERS - Theo Eltink maakt volgend jaar geen deel meer uit van de Rabobank-wielerploeg. De leiding van de ploeg heeft dat de renner uit Westelbeers deze week gemeld.

"Eltink was het laatste bespreekgeval, hij heeft de selectie voor volgend jaar niet gehaald'', bevestigde donderdag Harold Knebel, directeur van de Rabo Wielerploegen.

Eltink kwam uit de opleidingsploeg van Rabobank. In 2005 maakte hij de overstap naar de beroepsrenners. De 26-jarige Brabander reed driemaal de Ronde van Italië en driemaal de Ronde van Spanje.

Transfermarkt

Knebel meldde dat Rabobank klaar is op de transfermarkt. De ploeg telt 29 renners. Plaats 30 is gereserveerd voor Kai Reus, mits die zich blijft ontwikkelen. De Noord-Hollander is hersteld van een zwaar trainingsongeval en rijdt momenteel met het continentalteam in Spanje.

Jan Boven en Thomas Dekker maakten al geen deel meer uit van de ploeg. Naast Eltink kregen ook Gerben Löwik, Michiel Elijzen en de Australiër William Walker geen nieuwe aanbieding. Uit de opleidingsploeg maken Lars Boom en Jos van Emden de overstap.

Van andere ploegen komen Stef Clement, Maarten Tjallingii, Tom Stamsnijder, de Spanjaard Juan Manuel Garate en de Belg Nick Nuyens.