LONDEN - Ruud van Nistelrooy heeft Manchester United op sensationele wijze in de FA Cup gehouden. De spits kwam tegen Aston Villa als invaller in het veld toen United met twintig minuten op de klok 2-0 achter stond.

Van Nistelrooy zette de wedstrijd alsnog op zijn kop. Nadat Solskjaer voor de 'Mancunians' de achterstand had verkleind, maakte de Nederlander binnen twee minuten twee prachtige doelpunten, zodat de eindstand 3-2 werd.

Omhelzing

De toeschouwers en coach Ferguson konden hun ogen nauwelijks geloven. Ze stormden van pure blijdschap het veld op om Van Nistelrooy persoonlijk te omhelzen. 'Van the man' was de laatste weken al geweldig op dreef en hielp Manchester in de competitie aan de ene overwinning na de andere.

Aston Villa

Derde ronde van de FA Cup leek in het begin voor de regerend landskampioen het eindstation. Aston Villa

Rust

Coach Ferguson had Van Nistelrooy rust willen geven, maar bracht de ex-PSV'er alsnog binnen de lijnen. De spits scoorde in de 80e minuut eerst uit een volley. Direct na de aftrap kreeg Van Nistelrooy opnieuw de bal in een counter. Hij omspeelde ex-United-doelman Schmeichel en schoot in het verlaten doel.

Blamage Leeds

Tweededivisieclub Cardiff City verraste Leeds United. Cardiff versloeg in eigen stadion de duur betaalde profs met 2-1. Leeds vatte de taak te gemakkelijk op, zeker nadat Mark Viduka Leeds al na tien minuten op 0-1 had gezet.

De spelers hadden beter moeten weten. In bekervoetbal, en zeker in Engeland, is alles mogelijk. De nummer tien van de tweede divisie bleek veerkrachtiger dan verwacht. Want acht minuten na de openingstreffer maakte Graham Kavanagh met een schitterende vrije trap al gelijk.

Dat de spelers uit de Premier League getergd raakten, bewees aanvaller Alan Smith vlak voor rust. De speler van Leeds deelde een elleboogstoot uit en kon met rood vertrekken. Tot drie minuten voor tijd bleef het 1-1, toen bracht verdediger Scott Young het thuispubliek in extase.

Derby County

Eerder op zondag was ook Premier-Leagueclub Derby County

/DOSSIERPremier League