RIJSWIJK - Alberto Contador blijft bij Astana. Dat verklaarde ploegleider Johan Bruyneel van de wielerploeg donderdag. "Alberto heeft een contract getekend tot 2010. De meeste renners tekenen maar voor twee jaar, maar Alberto stond er zelf op om voor drie jaar te tekenen."

http://www.nuvideo.nl/home/video/show/18861 De Belg maakt daarmee een einde aan alle speculaties over een naderend vertrek van de Spaanse renner, die vorig jaar de Ronde van Frankrijk won en dit jaar de Ronde van Italië en de Ronde van Spanje.

Contador zou een vertrek overwegen omdat de Amerikaan Lance Armstrong, zevenvoudig tourwinnaar, volgend jaar bij Astana zijn rentree maakt.

"Ik heb al veel tijd in Alberto geïnvesteerd en hij blijft de volgende twee jaar bij ons. Eigenlijk is het simpel. Er is een contract en daarin staat geen optie om te vertrekken."

Teambelang

Contador is volgens Bruyneel de beste wielrenner van de wereld, maar hij kan bij voorbaat geen rol als kopman opeisen. "Het teambelang staat voorop en uiteindelijk krijgt de sterkste renner hulp, ongeacht zijn naam of faam", aldus de ploegleider.

"Een goed voorbeeld zagen we dit jaar in de Ronde van Spanje. Het is geen geheim dat Levi Leipheimer de Vuelta had kunnen winnen, maar het was de teamleiding duidelijk dat Contador de beste rijder was en onze steun verdiende."

Filosofie

Bruyneel rekent erop dat Armstrong zich zal voegen in die teamopvatting en indien nodig in dienst zal rijden van Contador. "Lance heeft vorige week in Las Vegas zelf gezegd dat hij bereid is om voor Contador te werken. Bovendien weten beiden dat de beslissingen worden genomen in de ploegleiderswagen. De filosofie van het team is altijd geweest dat er wordt gewerkt voor de sterkste renner."