AMSTERDAM - Ajax heeft donderdag een overeenkomst bereikt met Stade Rennes over de transfer van Julien Escudé. De 23-jarige Franse verdediger tekent in Amsterdam een vierjarig contract. Hij voegt zich donderdagavond al bij de spelersgroep in het trainingskamp in De Lutte, waar Ajax zich op het nieuwe seizoen voorbereidt.

De Amsterdammers waren al een week persoonlijk rond met de opvolger van de naar AS Roma vertrokken Cristian Chivu, maar hadden moeite een akkoord te bereiken met zijn club Rennes.

Algemeen directeur Arie van Eijden reisde in een laatste poging de deal rond te maken zelf af naar Frankrijk. In een persoonlijk onderhoud met voorzitter Pierre Dréossi van de Franse club werd donderdag alsnog overeenstemming bereikt.

Met Escudé heeft Ajax de selectie voor het komende seizoen nog niet rond. De hoofdstedelingen willen ook nog een opvolger voor Andy van der Meyde aantrekken. De Nigeriaan Kalu Uche is de voornaamste kandidaat. Wellicht trekt Ajax ook nog een derde speler aan. Trainer Ronald Koeman heeft aangegeven graag drie nieuwe voetballers in zijn spelersgroep te willen.

Escudé, het broertje van de tennisprof Nicolas Escudé, speelde de afgelopen vier seizoenen in de hoogste Franse divisie. Voor Rennes kwam hij in 103 duels uit, waarin hij één keer scoorde. De Franse jeugdinternational voetbalde ook nog bij AS Cannes in de Franse tweede divisie.