MADRID - Atletico Madrid heeft woensdag ook het tweede groepsduel in de Champions League gewonnen. Na de uitzege bij PSV was de ploeg van coach Javier Aguerre nu op eigen veld te sterk voor Olympique Marseille: 2-1.

De Nederlander John Heitinga was weer terug in de basis bij de Madrilenen. Heitinga was hersteld van een knieblessure, opgelopen in het WK-kwalificatieduel tegen Macedonië.

Hij zag zijn ploeggenoot Sergio Agüero al na vier minuten de score openen tegen het team van coach Eric Gerets, die Boudewijn Zenden op de bank had gelaten. Het duel was vooraf ontsierd door rellen, veroorzaakt door fans van Olympique die de confrontatie zochten met de Spaanse ordebewakers.

Voorsprong

Marseille kwam snel terug. Mamadou Niang maakte na ruim een kwartier gelijk. Maar na 22 minuten bracht Raul Garcia de thuisploeg al weer op voorsprong. De doelpuntrijke opening kreeg geen vervolg.

Kort na de rust bracht Gerets Zenden in het veld. De Fransen hadden iets meer balbezit maar dreigend werd het zelden voor het doel van Leo Franco. In de 89e minuut was Niang met een schot nog dicht bij de gelijkmaker. Zo ver kwam het niet: Marseille bleef net als PSV op nul punten.