HEERENVEEN - SC Heerenveen kan ook in de return van de UEFA Cup-wedstrijd tegen het Portugese Vitoria Setubal niet beschikken over Bonaventure Kalou.

De aanvaller uit Ivoorkust is nog altijd niet hersteld van een hamstringblessure. Twee weken geleden miste hij ook de eerste wedstrijd, die in 1-1 eindigde.

Trainer Trond Sollied zei woensdag dat zijn ploeg donderdag in een vrijwel uitverkocht Abe Lenstra-stadion voor de aanval kiest. Dat doet Heerenveen met Brian Vandenbussche als doelman.

Opstelling

De Belg keepte afgelopen zaterdag zwak in het duel met NAC Breda (4-2), maar behield wel het vertrouwen van zijn coach. Net als in Lissabon wilde Sollied verder nog niets kwijt over zijn opstelling.

De Noor kan behalve over Kalou evenmin beschikken over Michal Svec, de Tsjechische middenvelder die in het eerste duel in de basis stond. Svec raakte maandag geblesseerd in een duel van Jong Heerenveen. Darryl Janmaat, eveneens gekwetst, was er in Portugal al niet bij.

Sollied waarschuwde woensdag voor de technische vaardigheden en de snelheid van de tegenstanders. Hij ziet echter ook kansen tegen de statische centrale verdedigers en de mindere vleugelverdediging.

Prestatie

Als Heerenveen de groepsfase van de UEFA Cup haalt, vindt Sollied dat een puike prestatie: "Deze jonge groep moet Europees nog veel leren, dat zou een mooie kans zijn omdat je dan nog vier Europese wedstrijden speelt."

De Noor wilde echter geen druk leggen op zijn spelers, door een plaats in de groepsfase te 'eisen'. De Finse middenvelder Mika Väyrinen had daar woensdag minder moeite mee: "Als we niet verder komen, hebben we het slecht gedaan."