BORAS - Trainer Gertjan Verbeek van Feyenoord deed woensdag niet moeilijk over zijn opstelling voor de return in de UEFA Cup tegen Kalmar FF in Boras. "Zoveel keus heb ik tenslotte niet. Ik ben al blij als ik elf fitte spelers op het veld kan krijgen."

Met doelman Henk Timmer (lies en dijbeen) en aanvaller Jon Dahl Tomasson (knie) als laatste blessuregevallen mist Verbeek in Zweden elf man uit zijn A-selectie.

Mede daardoor zitten er vier spelers uit Jong Feyenoord donderdagavond in Boras op de bank. Aanwinst Karim El Ahmadi (ex-FC Twente) is na enig blessureleed klaar voor zijn eerste invalbeurt.

Achterstand

Feyenoord moet op het kunstgrasveld van de Boras Arena een achterstand van 1-0 goedmaken. "We hebben niets te verliezen", meende Verbeek, die doelman Rob van Dijk (39) laat debuteren in Europa.

"We moeten aanvallen om doelpunten te maken en te winnen. Dat gaan we doen met twaalf, dertien fitte A-spelers. Het wordt zwaar, maar we zullen zeker kansen krijgen." Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Van Dijk; Greene, Bahia, Hofland en De Cler; Fer, Wijnaldum, Van Bronckhorst en Bruins; Biseswar en Makaay.