MADRID - De Spaanse justitie heeft een onderzoek ingesteld naar mogelijke omkoping rond de confrontatie tussen Zenit Sint-Petersburg en Bayern München, in de halve finale van de strijd om de UEFA Cup van afgelopen seizoen.

De Russische ploeg plaatste zich voor de finale. Justitie bevestigde woensdag publicaties in de Spaanse media over mogelijke betrokkenheid van een Russische maffiabaas bij dat resultaat.

De in Spanje opgepakte Rus Gennadi Petrov zou volgens de publicaties in afgeluisterde telefoongesprekken hebben opgeschept dat hij ervoor gezorgd had dat Zenit de finale had bereikt.

In München werd het 1-1, in Sint-Petersburg won de club van de Nederlandse trainer Dick Advocaat met 4-0. Het succes zou Petrov 50 miljoen euro hebben gekost.

Bij Bayern München was woensdag nog niets bekend over de verdachtmakingen.

Onverzettelijk

De Russische kampioen reageerde beledigd op de eigen website: "Onze spelers bereikten in de wedstrijden tegen Glasgow Rangers en Bayern München succes op een eerlijke en onverzettelijke manier. De geruchten over omkoping schaden de naam van de club", aldus de verklaring van Zenit.