AMSTERDAM - Maarten Stekelenburg komt in de return van de eerste ronde van de UEFA Cup tegen FC Borac niet in actie. De doelman raakte zondag tegen Vitesse geblesseerd aan zijn schouder en ontbrak woensdag op de training.

Omdat Dennis Gentenaar door een rugblessure ook niet inzetbaar is, staat Kenneth Vermeer onder de lat bij Ajax. Sergio Padt was de tweede beschikbare keeper op de training.

Voor Gabri komt de return tegen de nummer voorlaatst van de Servische competitie nog te vroeg. De Spanjaard is hersteld van een enkelblessure en maakte maandag met succes zijn rentree bij het tweede elftal.

"We vinden het verstandig dat hij deze week nog bij Jong Ajax traint", verklaarde trainer Marco van Basten. "Gabri is namelijk een maand uit de roulatie geweest. Het eerste elftal traint deze week anders omdat we tegen Borac spelen. Gabri speelt volgende week nog een wedstrijd bij Jong Ajax en keert dan terug bij het eerste elftal."

Vertonghen

Jan Vertonghen schoof ook aan bij de persconferentie en maakte bekend binnenkort zijn handtekening onder een verbeterd contract te zetten. De Belg, die zondag tegen Vitesse nog twee keer scoorde, staat dan tot 2013 onder contract bij de Amsterdammers. De onderhandelingen zijn op kleine details na afgerond.

Ajax won de confrontatie met Borac in Servië met 4-1 en lijkt dan ook al zeker van de groepsfase van de UEFA Cup. Twee weken geleden zorgde spits Klaas-Jan Huntelaar voor de beslissing met twee doelpunten. Ook Luis Suarez en de momenteel geblesseerde Miralem Sulejmani pikten toen een goal mee. Vermoedelijke opstelling Ajax: Vermeer; Silva, Van der Wiel, Vermaelen en Emanuelson; Enoh, Sno en Vertonghen; Suarez, Huntelaar en Cvitanich.

FC Twente

FC Twente kan donderdag tegen Stade Rennes, in de eerste ronde van de strijd om de UEFA Cup, beschikken over een volledig fitte selectie. Dat heeft coach Steve McClaren laten weten.

Vergeleken met de eerste ontmoeting in Frankrijk, door de Enschedese club met 2-1 verloren, is Blaise N'Kufo bij FC Twente weer beschikbaar. De Zwitserse spits was tijdens de eerste ontmoeting nog geschorst.

Arnautovic

Bij Stade Rennes nam Marko Arnautovic de plaats in van N'Kufo, al jaren de Twentse topschutter. Het Oostenrijkse talent zit daarom nu op de bank. Dat doet mogelijk ook weer Nicolai Mihailov. De van Liverpool gehuurde Bulgaarse doelman is hersteld van een blessure.

Na de uitwedstrijd in Frankrijk voerde McClaren nog een wijziging door. Theo Janssen nam op het middenveld de plaats in van een andere nieuweling, Cheik Tioté. Met Janssen en N'Kufo in het elftal won FC Twente sinds het avontuur in Rennes inmiddels drie keer.

Vermoedelijke opstelling: Boschker; Stam, Wielaert, Douglas en Braafheid; Brama, Perez en Janssen; Denneboom, N'Kufo en Elia.