AMSTERDAM - Bruno Senna, neef van de verongelukte Formule 1-legende Ayrton Senna, maakt kans om volgend jaar al zijn debuut in de koningsklasse van de autosport te maken. Dit meldt Autosport.com.

Diverse teams zouden interesse hebben om de 25-jarige Braziliaan in te lijven. Dit jaar eindigde Senna in zijn tweede seizoen als vice-kampioen in het GP2-kampioenschap. De titel ging naar Giorgio Pantano.

"We hebben met aardig wat teams gesproken en meerdere hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn. Er zijn dus kansen om een racestoeltje te bemachtigen of om als testcoureur aan de slag te gaan", aldus Senna.

De neef van de drievoudig wereldkampioen is wel realistisch: "De competitie is sterk en het zal nog een klus worden de teams te overtuigen."

Toro Rosso

Senna bevestigde in ieder geval in gesprek te zijn met Toro Rosso, het team waar oud-Formule 1- coureur Gerhard Berger werkzaam is. Berger was een goede vriend van Ayrton Senna en heeft nog steeds goed contact met zijn familie.

Ayrton Senna geldt als één van de grootste coureurs aller tijden. Hij werd wereldkampioen in 1988, 1990 en 1991. In 1994 overleed Senna na een ongeluk tijdens de Grand Prix van San Marino.