AMSTERDAM - Ajax accepteert dat Klaas-Jan Huntelaar als gevolg van zijn uitlatingen over scheidsrechter Eric Braamhaar een voorwaardelijke schorsing van een duel krijgt opgelegd. De Amsterdamse club gaat niet in beroep tegen het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB.

Huntelaar liet zich vorige week na de wedstrijd tegen Feyenoord (2-2) kritisch uit over scheidsrechter Braamhaar. De aanvoerder van de Amsterdammers verweet de arbiter onder meer te "marchanderen".

Braamhaar kende in de slotfase van het duel Feyenoord een strafschop toe, tot verontwaardiging van Ajax. De Amsterdammers voelden zich benadeeld omdat een overtreding op Luis Suarez aan de andere kant van het veld onbestraft was gebleven.

Doelman Henk Timmer van Feyenoord kreeg in de ogen van de Amsterdammers 'slechts' een gele kaart toen hij de doorgebroken Leonardo vloerde.

Schoorvoetend akkoord

Ajax was het eigenlijk niet eens met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. De club kreeg van de KNVB toestemming om er nog even over na te denken en in plaats van dinsdagmiddag pas op woensdagochtend te reageren.

De leiding van de vereniging ging woensdag na overleg met Huntelaar toch maar schoorvoetend akkoord. De voornaamste reden voor dit besluit was dat de spits een onvoorwaardelijke schorsing riskeerde als hij het voorstel van de openbare aanklager naast zich neer had gelegd.

Praatclub

"Ik vind dat Huntelaar zijn kritiek netjes heeft verwoord", zei trainer Marco van Basten van Ajax. "Maar ik vind ook dat we die wedstrijd voorwaardelijk moeten accepteren. Ajax is een voetbalclub en geen praatclub. We willen hier geen zaak van maken die iedereen weer de hele week bezighoudt. Het is goed zo."