AMSTERDAM - Manchester United heeft aan de 3-0 zege bij Aalborg BK drie blessuregevallen overgehouden. Paul Scholes liep een forse knieblessure op en is ongeveer twee maanden uit de roulatie. Verdediger Rafael en spits Wayne Rooney raakten licht geblesseerd.

De laatste, die de openingstreffer voor zijn rekening nam, werd gewisseld vanwege een enkelblessure. Dat meldt United op zijn website.

Manager Sir Alex Ferguson hield gemengde gevoelens over aan het duel met de Denen. "Er waren veel pluspunten, maar het is jammer dat we Paul Scholes lang kwijt zijn. De andere twee zullen sneller weer hersteld zijn. Maar misschien is dat de prijs voor de overwinning. Na twee wedstrijden staan we op vier punten en dat is waar we wilden staan."

Berbatov

Na de treffer van Rooney besliste aanwinst Dimitar Berbatov het duel met twee fraaie doelpunten. De Bulgaar, die voor ongeveer 35 miljoen euro overkwam van Tottenham Hotspur, maakte zijn eerste goals in dienst van United.

"Dit zal zijn vertrouwen zeker goed doen", reageerde Ferguson. "Als je voor zo veel geld wordt aangetrokken, wil je ook snel doelpunten maken."