AMSTERDAM - Dirk Kuijt heeft zijn teamgenoten bij Liverpool gewaarschuwd voor de kracht van PSV, woensdag de tweede tegenstander in de Champions League. Volgens de international uit Katwijk is PSV ondanks het gemis van Gomes, Phillip Cocu en een aantal andere vertrokken spelers nog altijd de beste club van Nederland.

"Ze zijn niet voor niets vier keer op rij kampioen geworden", aldus Kuijt op de website van Liverpool.

Liverpool en PSV troffen elkaar vier keer in het seizoen 2006/2007. De Reds wonnen drie keer en speelden een keer gelijk. In de kwartfinale van de Champions League won Liverpool in Eindhoven met 3-0, waarna de return af kon worden gedaan als een formaliteit. In een wedstrijd waarin de debuterende Dirk Marcellis rood kreeg, won de Engelse club in eigen huis met 1-0.

Fout

PSV startte het seizoen met een 5-1 zege bij FC Utrecht, maar daarna haperde de productie met slechts twee treffers in de duels met Sparta, Atlético Madrid, AZ en FC Volendam. Toch verwacht Kuijt een lastige klus op Anfield. "We willen niet dezelfde fout als vorig jaar maken, maar ons zo snel mogelijk kwalificeren voor de volgende ronde."

Liverpool haalde vorig seizoen slechts één punt uit de eerste drie poulewedstrijden, maar haalde toch de tweede ronde door de laatste drie duels te winnen.

In de huidige editie begon de gedeelde koploper in de Premier League met een 2-1 zege bij Olympique Marseille. "Maar we zijn er nog niet. Als we PSV niet verslaan, kan het nog lastig worden. In deze groep zijn er geen makkelijke tegenstanders."