SYDNEY - Wielrenner Lance Armstrong hoopt nog steeds dat hij volgend jaar januari zijn rentree in het peloton kan maken tijdens de Tour Down Under in Australië.

De internationale wielrenunie UCI liet vorige week tijdens de wereldkampioenschappen in Varese weten dat de Amerikaan mogelijk langer moet wachten op zijn comeback.

De UCI schrijft namelijk voor dat een renner zich een half jaar aan de dopingregels moet onderwerpen voordat hij in een officiële koers in actie mag komen. "We weten niet wanneer Armstrong zich weer heeft aangemeld bij de dopinginstanties", zei UCI-voorzitter Pat McQuaid in Varese.

Februari

Volgens Armstrong heeft hij zich op 1 augustus ingeschreven bij het Amerikaanse antidopingbureau. Dat zou betekenen dat hij pas op 1 februari mag deelnemen aan officiële wedstrijden. De Tour Down Under is van 20 tot en met 25 januari.

"Ik hoop echt dat ik daar kan rijden, maar ik zal de beslissing van de UCI respecteren", zei Armstrong dinsdag. De wielrenunie spreekt zich waarschijnlijk deze week uit over de zaak.